luslasning.blogg.se

Johan Karlsson slukar serieromaner till frukost

Scarlet Witch: Witches’ Road (2016)

Kategori: Marvel

 
Min fina fru och min busige son hade den goda smaken att ge mig denna Marvel-serietidning i födelsedagspresent, efter att min Scarlet Witch-aptit hade ökat markant efter den fantastiska miniserien "WandaVision" på Disney+. 
 
Vad sysslar Wanda med när hon inte räddar världen med Uncanny Avengers? Hon åker avskalat runt i Europa (Grekland, Irland och Spanien) för att hitta orsaken till en magisk rubbning, visar det sig. I denna seriesamling får hon hänga med spöket Agatha Harkness och möta en ny ärkefiende vid namn the Emerald Warlock. Stundtals en solid soloberättelse skriven av James Robinson. Omslaget är riktigt läckert, men tyvärr tappar hela albumet på att inte en och samma person har tecknat det. Fem olika illustratörer är för många. Det blir alldeles för spretigt och osammanhängande. ”Scarlet Witch: Witches’ Road” har ändå sina poänger och är värd en titt för oss inbitna fans.
 
Betyg: 3 hexkrafter av 5 möjliga
 
Läs ännu hellre: Kurt Busieks lyckade ”The Avengers”-serier (volym 3, 1998-) där Scarlet Witch och hennes spännande krafter fick ta mycket plats.
 
/Johan Karlsson
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: