luslasning.blogg.se

Johan Karlsson slukar serieromaner till frukost

Avengers: Hawkeye Solo (2012)

Kategori: Marvel

 
Den lila bågskytten Hawkeye från superhjältegruppen Avengers är ute på egna äventyr. I denna miniserie flyger han mest omkring på sin svävarhoj och skyddar några labbråttor som vill bekämpa experimenterande skurkar. Inget nytt under solen alltså. Ödsla inte tid och pengar på detta tråkiga album. Teckningarna är deppigt trista med för mycket skuggor. Storyn är seg och oengagerande. Och anledningen till att Hawkeye inte involverar sina Avengers-kollegor i fallet känns krystad. Synd på en sådan intressant karaktär som Hawkeye/Clint Barton. Jag föredrar bågskytten antingen i rollen som kaxig uppstickare (Avengers) eller moralisk gruppledare (gamla Thunderbolts). Avengers: Hawkeye Solo lämnar mig helt oberörd. Betyg: 1 av 5. /Johan 

Bågens mästare Djingis Khan del 2

Kategori: Historiska

Djingis lyckas att ena alla stammar så det finns bara en enda stor stam. Han är trött på att de människor som kommer med mycket guld och lurar hans folk. Det sägs att de som kommer bor i städer med höga torn som aldrig kan slås ner. De tror att de är förmer än de mongoliska stammarna. Djungis Khan annser att det är hög tid att visa vem det är som är den starkaste av dem alla, vem som kan erövra mest. Smarta drag får fina priser men till vilket pris?
 
Bågens mästare är väldigt bra men inte lika bra som del 1. Kan ju säga att jag kommer ihåg mer ifrån den första boken än den jag precis har läst. Men jag måste poängtera att boken är inte dålig. Den är fortfarande oehört intressant. Att läsa om den stora Djingis Khan hör inte till vardagen så det gäller att ta tillvara chansen. Jag tänker fortsätta läsa dessa böcker eftersom den stora kejsaren fascinerar mig.
 
/Hanna
 
 

Pojken som slutade gråta

Kategori: Kriminalroman

 
Det är inte ofta jag läser en kriminalroman men så kommer det fram sådana böcker som man bara måste läsa. Och Pojken som slutade gråta är en sådan bok. Ninni Schulman håller spänningen på topp sida för sida. Själv försöker man ta reda på vem som är den skyldiga. 
 
Hagfors är en lite stad där det händer otroligt lite. Journalisten Magdalena Hansson skriver oftast om lokala saker som händer eftersom det händer inte mycket annat. Men så en natt i rötmånadens otroliga värme börjar det brinna i en villa. Och det slutar inte där. Magdalena blir mer och mer indragen i jakten på att få tag i den som bär skulden till alla bränderna. Sen har vi polisen i Hagfors, kommer de kunna lösa detta? Vana av seriepyromaner har de ju inte.  
 
/Hanna