luslasning.blogg.se

Johan Karlsson slukar serieromaner till frukost

Batman: The Abduction (1998)

Kategori: Batman

 
 
Det här albumet köpte jag begagnat på Skivesset i Malmö i helgen. Omslaget ser riktigt inbjudande ut och doftar X-Files långa vägar. Norm Breyfogles tecknarstil är helt okej, bortsett från att han får Batmans ögon att se onödigt fåniga ut i vissa sekvenser. Alan Grants story då? Konceptet har potential, men slutresultatet är en besvikelse. Batman är ute och jagar bovar i Gotham då hans högteknologiska kärra råkar ut för ett plötsligt strömavbrott. Och sedan blir han mystiskt bortförd av stereotypa, experimenterande standardaliens, eller är det bara inbillning? Berättelsen saknar krut, den saknar intressanta biroller och upplösningen är inte tillräckligt klyftig för min smak. Om man inte tycker det är guld att Batman hallucinerar fram och får spö av fyra stycken versioner av Bruce Lee (!) och utbrister "You´re dead" så kan man lika gärna undvika det här halvtaskiga seriealbumet. Nu förstår jag varför någon sålde Batman: The Abduction till Skivesset. Det är precis vad jag har lust att göra. Betyg: 2 av 5.
 
/Johan

Stäppens krigare- del 1 av 5

Kategori: Historiska

 
 
 
Denna bok var verkligen en överraskning=D Köpte Stäppens krigare på bokrean i våras och tänkte att ja kanske den kan vara bra. Den var bättre än bra. Anledningen till att jag är så till mig över den är att jag brukar inte läsa denna sortens böcker utan mest fantasy och spänningsromaner. Författaren skriver väldigt målande så man ser vekligen framför sig vad som händer. Han har ändrat lite med vissa händelser från vad som verkligen hände och ändrat lite på namnen eftersom vissa av namnen var verkligen svåra att säga. Detta stör dock inte själva historian som Conn Iggulden försöker få fram.
 
Boken handlar om hur en pojke blir till man som blir till Djingis khan. Temudjin som han först heter får utstå många prövningar som inte många hade klarat av idag. Han tar ledarrollen på allvar över sin familj när de lämnas kvar av deras stam efter att hans pappa blivit mördad. Åren går men hämndbegäret är lika starkt som det var när de lämnades, om inte starkare. Att han var hänsynslös är inte att överdriva likväl fanns där ingen skadeglädje. Han hade endast en vision och den var att ena alla stammarna. 
 
/Hanna
 
 
 
 

Batman: The Court of Owls (2012)

Kategori: Batman

 

I denna (av Greg Capullo) vältecknade, fräscha och stämningsfulla storyline ställs The Dark Knight mot ett brutalt hemligt sällskap – The Court of Owls, och deras ugglelika lönnmördare the Talon. I årtionden har sällskapet gömt sig i Gotham Citys skuggor och kanske har de attackerat mer än en Wayne genom tiderna. Höjdpunkten i serieromanen är när en drogad, uttorkad Batman irrar runt i ugglornas lömska labyrint: ”I know… that I am sick… to death… of OWLS!” Härnäst ska skicklige manusförfattaren Scott Snyder ta sig an en Joker-story. Lär bli episkt. The Court of Owls är ett perfekt nybörjaralbum för den som är sugen på att testa serie-Batman, nu när Christopher Nolans filmtrilogi är avslutad. Och ugglor jagar förresten fladdermöss! Visste ni det? Intresseklubben antecknar. Betyg: 4 av 5.

/Johan

 

 

 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.