luslasning.blogg.se

Johan Karlsson slukar serieromaner till frukost

Runaways volym 2

Kategori: Marvel

Tv-serien "Runaways" avslutade precis sin första lovande säsong på HBO Nordic. Blev oerhört sugen att läsa om källmaterialet och fräscha upp minnet. I volym 2 (i pocketformat) har på rymmen-superhjälte-ungdomarna skaffat en bas i en hemlig grotta med hotellegenskaper. Kan tonårsgänget göra gott samtidigt som de håller sig under radarn från sina superskurkiga föräldrar och samtidigt som känslorna svallar? Den ekvationen går kanske inte riktigt ihop. Nytillskottet i gruppen, Topher, visar sig bära på en hemlighet han också. Dessutom verkar det som att teamet har en falsk mullvad. Lyckad story med levande, rolig dialog. Plus i kanten för att kultfavoritduon "Cloak & Dagger" gästspelar på ett genomtänkt sätt. De ska förresten också få en egen tv-serie när som helst. Betyg: av 5 ljusdolkar
 
 
 
 

Amazing Spider-Man: Renew your vows (2015)

Kategori: Marvel

 
Välkommen till en värld med flygande bilar där mäktiga Avengers har upphört, kraftabsorberande diktatorn Regent styr med järnhand och kvartersspindeln Peter Parker har lagt trikåerna på hyllan. Den gode fotografen, skådespelarfrugan MJ och dottern Annie May Parker försöker leva ett så vanligt familjeliv som möjligt, men kan inte blunda åt orättvisor hur länge som helst när Hawkeyes motståndsrörelse dyker upp med en strimma hopp.
 
Adam Kuberts teckningar är vrålsnygga och Dan Slotts manus är starkt. Det är najs att skurkgalleriet bjuder på både Venom och Sinister Six. Det är fint att se Peter som omprioriterande pannkakspappa som gör ALLT för att skydda sin familj. Den här Spider-Man-storyn har man omedvetet längtat efter bra länge. Toppklass!

Betyg: 4,5 av 5 nätvätskor

 

Dylan Dog: Tills döden skiljer oss åt

Kategori: Dylan Dog

Första "Dylan Dog"-albumet från Ades Media som inte är svartvitt. Färgen funkar fint i det här rödhåriga fallet. Mardrömsdetektiven Dylan Dog, som tydligen äger en Fantomen-dödskallering, blir kär i en underligt verbal irländska som har farliga kopplingar till frihetskamp och terrorism. En fördjupande, poetiskt vemodsvacker och intressant historia som uppfriskande nog utspelar sig under perioden då Dylan fortfarande var polis vid Scotland Yard. Det övernaturliga är något nedtonat denna gång. Fortsatt hög kvalitet på den svenska utgivningen. Riktigt bra. "Din frusna vattenmelon!" måste förresten vara tidernas finaste förolämpning.

Betyg: 4 av 5 stoutöl