luslasning.blogg.se

Johan Karlsson slukar serieromaner till frukost

JLI – The Signal Masters (2012)

Kategori: DC

 

Ett FN-sanktionerat, internationellt superhjälteteam, som leds av tidsresenären och linslusen Booster Gold, prövar sina vingar i kamp mot en utomjordisk lieman och hans gigantiska robotar. Legenden Batman, aktiv medlem i vanliga och oberoende Justice League, fungerar lite som en mentor för nybörjargruppen. Bland övriga medlemmar märks ryska Rocket Red, en grinig grön lykta och norska (!) Ice. Underhållande läsning, sjysta teckningar. Tyvärr har serietidningen lagts ner i USA. Kan det ha berott på att flera i teamet är mindre kända hjältar och hjältinnor?

Betyg: av 5. /Johan

TWD volym 1 – Tills döden skiljer oss åt

Kategori: Walking Dead

I väntan på nya rafflande zombieavsnitt på tv har jag börjat plöja serietidningsversionen av The Walking Dead, skriven av Robert Kirkman. Översättningen till svenska känns överraskande naturlig och rätt. Albumet bjuder på stark dialog och stämningsfulla svartvita teckningar. Roligt att jämföra med tv-versionen. Somliga karaktärer från tv-serien saknas, och dödsfallen inträffar inte i samma ordning. Det som är så episkt med Walking Dead är inte bara zombiehotet i sig, utan skildringen av ett samhälles materiella, känslomässiga och moraliska förfall när den stora katastrofen inträffar. Och hur det påverkar människorna som försöker överleva i spillrorna. Kirkmans intressanta förord deklarerar att berättelsen om Rick ska hålla på i en mindre evighet och att huvudpersonen kommer att genomgå en hel del förändringar. Som sagt, episkt.

Betyg: 5 av 5. /Johan

Captain America: Winter Soldier (2010)

Kategori: Marvel

 
 
Jag var extra nyfiken på det här seriealbumet eftersom det har inspirerat den kommande långfilmsuppföljaren Captain America: The Winter Soldier (2014). Storyn kretsar kring att flaggnyllet Captain Americas sidekick och gode vän från andra världskriget, Bucky Barnes, återvänder från graven. Som en hjärntvättad lönnmördare anlitad av ryssarna! Spännande koncept. Utförandet hade jag förväntat mig mer av. För få dynamiska seriepaneler där de forna vapenbröderna träffas öga mot öga. Men fortfarade ett fullt godkänt album som håller intresset uppe med hjälp av Shield, Red Skull, The Falcon och en massa tillbakablickar. Betyg: 3 av 5. /Johan
 

Grave suprise del 2

Kategori: Fantasy

 
Ända sedan Harper blev slagen av blixten har hon kunnat känna av var det ligger döda kroppar. Och då kunna säga hur personen dog. Harper har gjort detta till sitt levebröd och hon har med sig sin styvbror Tolliver. I just den här boken hamnar de i staden Memphis, de ska till en väldigt gammal kyrkogård för att visa några personer att hon är den hon säger att hon är. Oförutsedda händelser visar sig när Harper hittar en rätt "ny" kropp ovanpå en gammal kista under jorden. Detta är då ingen slump, någon ville ha Harper och Tolliver på plats men varför?? Av vilken anledning?? 
 

Den här boken var tyvärr inte lika intressant som del 1 dock höll den lite av mitt intresse kvar. Så den är värd att läsas, alla tycker ju inte likadant. Den första boken och den andra kan läsas separat, man får veta ganska fort vem huvudpersonerna är. Tror där finns nån bok kvar i serien och de tänker jag även läsa. Ha en god fortsättning och hoppas på god läsning!