luslasning.blogg.se

Johan Karlsson slukar serieromaner till frukost

Usagi Yojimbo: Drakvrålskonspirationen

Kategori: Retrobokklubben

 
Kan den här svartvita serieboken med en hedersvärd kanin med svärd och en trofast minidinosaurie vara något? Definitivt. ”Drakvrålskonspirationen” utgiven av Retrobokklubben är en mycket läsvärd och stämningsfull samurajhistoria i 1600-talets Japan. Med en lyckad team-up-story som byggs upp skickligt. Charmigt och stilfullt tecknad. Och som bonus ett litet gästspel från en välbekant ninjasköldpadda i slutet. Klockrent album. Hoppas på fler volymer.

Betyg: 4½ av 5 hederskodexar 

Vapen X

Kategori: Marvel

Jag gillar och har alltid gillat ensamvargen med klorna - Wolverine. Både i ”X-Men”-serietidningarna och i Fox-långfilmerna. Därför såg jag fram emot detta avdammade retroalbum, men blev tyvärr besviken. 

”Vapen X” är ett extremt blodigt album för dig som i över hundra sidor vill se Logan gång på gång plågas som försökskanin av osympatiska Weapon X-forskare som håller honom inlåst i en hemlig anläggning utan all inclusive. Motståndare? Vilda djur, mest. Blev rätt uttråkad av denna råa berättelse. Saknade intressanta biroller och ett vettigt narrativ. Kanske gör sig Wolverine som bäst när han är lite mer civiliserad och samspelar med de sköna mutanterna i ”X-Men”? Det är nog en smaksak.

 
Det är dock roligt i sig att Ades media och Retrobokklubben har börjat ge ut rejält snygga Marvel-album på svenska. Det gillar jag. Bättre grejer är i pipelinen med favoriter som Daredevil, Spider-Man/Kraven och självaste Thanos. Så det finns en ljusning i adamantiumtunneln. 

Betyg: 2 av 5 läkefaktorer