luslasning.blogg.se

Johan Karlsson slukar serieromaner till frukost

Terminator: Sekundära mål

Kategori: Baserade på filmer

Retrobokklubbens senaste tegelsten kretsar kring de ökända mördarrobotarna från framtiden. Namnet på albumet är ”Terminator: Sekundära mål” och det rör sig om en fristående uppföljare till allra första filmen. Come with me if you want to read. 

Storymässigt jobbar författarna runt Sarah Connor så hon mest omtalas, och fokus ligger istället på en annan kvinnlig hjältinna på 1980-talet - den tuffa överlevaren från framtiden - soldaten Mary, och hennes allierade, som omfattar en tuff snut, en förrädisk forskare och en lite mänskligare form av terminator. Flera T-800-robotar fungerar som känslokalla fiender, men inte en enda ser ut som Arnold Schwarzenegger, om någon undrade.

I den sedan länge begravda serietidningen ”Thriller” publicerades en liten del av storyn i svartvitt, för evigheter sedan. Men först nu kan man avnjuta hela eposet utan avbrott. Det här är ett mycket lyxigt album på svenska. Vi snackar tjocka pärmar. Vi snackar fyra sammanhängande miniserier i färg på totalt 370 sidor! 

Storyn är fängslande och välskriven. Teckningarna är mestadels mäktiga och dynamiska. Ett gediget seriealbum som är maffigt, blodigt och oerhört läsvärt. Helt klart en vinnare för vänner av franchisen. Jag gillar dessutom den oväntade twisten alldeles i slutet av berättelsen. Betygsfemman är inte långt borta.

Betyg: 4,5 Skynet-uppkopplingar av 5 möjliga